00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ուղիղ եթեր
09:00
8 ր
Ուղիղ եթեր
09:34
6 ր
Ուղիղ եթեր
09:41
20 ր
Ուղիղ եթեր
10:01
9 ր
Ուղիղ եթեր
10:10
35 ր
Ուղիղ եթեր
11:00
9 ր
Ուղիղ եթեր
13:00
8 ր
Ուղիղ եթեր
14:00
5 ր
Ուղիղ եթեր
17:00
5 ր
Ուղիղ եթեր
18:00
6 ր
5 րոպե Դուլյանի հետ
18:06
7 ր
Աբովյան time
On air
18:20
38 ր
Ուղիղ եթեր
19:00
7 ր
Ուղիղ եթեր
09:00
4 ր
Ուղիղ եթեր
09:21
4 ր
Ուղիղ եթեր
12:00
5 ր
Մեսրոպ Առաքելյան, Խոսրով Հարությունյան
Սրբազանից բացի, վարչապետի այլթեկնածուի քննարկումը կհանգեցնի քաղաքական տարաձայնության
12:06
6 ր
Ուղիղ եթեր
13:00
6 ր
Ուղիղ եթեր
14:00
6 ր
Կիրանցի բնակիչ
Ես ձեզ տալուն տուն ու հող չունեմ, ես այստեղ եմ մնալու․ Կիրանցի բնակիչ
14:07
2 ր
Осторожно, дети!
Запрет энергетиков, бакалавриат и летние каникулы
15:04
24 ր
Осторожно, дети!
Опасные увлечения детей: что делать?
15:33
24 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
17:00
46 ր
Սուրեն Սուրենյանց
Սահմանադրական որոշակի արգելքներ կան, բայց լուծելի հարց է՝ խորհրդարանի միջոցով․ Սուրեն Սուրենյանց
17:56
4 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
18:00
46 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
19:00
46 ր
ԵրեկԱյսօր
Եթեր
ք. Երևան106.0
ք. Երևան106.0
ք. Գյումրի90.1

Համով Հայաստան․ հունական աղցան ու սաղմոնի սթեյք

Բաժանորդագրվել
Sputnik Արմենիայի թղթակիցները «Համով Հայաստան» ծրագրի շրջանակում ներկայացնում են, թե ինչպես հունական աղցան ու սաղմոնի սթեյք պատրաստել։

«Հունական աղցանը շատ տարածված է Երևանում։ Ինձ հաճախ են հարցնում՝ ինչպես ճիշտ պատրաստել։ Ես կսովորեցնեմ հունական աղցան պատրաստել։ Այն թարմացնող է, հեշտ է մարսվում ու արագ է պատրաստվում», — Sputnik Արմենիայի թղթակցի հետ զրույցում ասաց երևանյան հաստատություններից մեկի շեֆ-խոհարար, հայ խոհարարական ավանդույթների զարգացման և պահպանման ՀԿ-ի տնօրեն Արբի Կարխանին։

Հյուր շեֆ-խոհարարին. ինչպես պատրաստել Սոխի տոլմա - Sputnik Արմենիա
Համով Հայաստան. Տոլման` սոխի մեջ. յուրահատուկ հայկական բաղադրատոմս` Տրանսիլվանիայից

«Հունական աղցան» պատրաստելու համար անհրաժեշտ է լոլիկ, վարունգ, բուլղարական պղպեղ, ձիտապտուղ, կարմիր սոխ, ձիթապտղի յուղ, խնկածաղիկ սովորական, աղ, սև պղպեղ, չոր անանուխ, լայմ, «Ֆետա» պանիր։

«Ամենակարևոր բաղադրիչը «Ֆետա» պանիրն է։ Հունաստանում աղցանն անվանում են «Էլինիկի», ու եթե ուտելու ընթացքում աղցանի պանիրն ավարտվում է, այն կրկին մատուցում են առանց հավելյալ վճարի», — ասաց Կարախանին։

Նրա խոսքով՝ աղցանի մեջ պարտադիր պետք է կարմիր սոխ լինի, ամենակարևորը՝ մեծ–մեծ կտրատած։

Երկրորդ ուտեստը՝ «Սաղմոնի սթեյքը», ինչպես աղցանը, դիետիկ է։ Այն բաղկացած է սաղմոնից, սերուցքից, կիտրոնից, կարագից, սև պղպեղից, ծովային աղից, ձիթապտղի յուղից։

Լրահոս
0