00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ուղիղ եթեր
09:00
10 ր
Ուղիղ եթեր
09:39
21 ր
Ուղիղ եթեր
10:00
10 ր
Ուղիղ եթեր
10:11
29 ր
Ուղիղ եթեր
11:00
10 ր
Ուղիղ եթեր
13:00
7 ր
Ուղիղ եթեր
17:00
6 ր
Աշոտ Մելքոնյան
Մենք երբեք որևէ քաղաքական իշխանության պարագայում գլխիկոր չենք եղել. Աշոտ Մելքոնյան
17:14
7 ր
Էդուարդ Միլիտոնյան
Սրբազանի հաշտության օրակարգը շատ կարևոր է. Էդուարդ Միլիտոնյան։
17:21
4 ր
Տիգրան Աբրահամյան
Օդում կախված է մնում հարցը, թե ինչու է դելիմիտացիան սկսվել հենց Տավուշից. Տիգրան Աբրահամյան
17:25
6 ր
Ուղիղ եթեր
18:00
8 ր
5 րոպե Դուլյանի հետ
Մարկես. «Բոլոր առարկաներն էլ ապրում են, պարզապես պետք է կարողանաք արթնացնել նրանց հոգին»
18:08
7 ր
Աբովյան time
«Հանրության մոտ գիտակցումը կա, որ ՀՀ-ն օրհասական վիճակում է»․ պատգամավոր Գառնիկ Դանիելյան
18:15
36 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
19:00
0 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
09:23
46 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
10:00
46 ր
Ուղիղ եթեր
Ուրիշ նորություններ
10:47
5 ր
Ուղիղ եթեր
Մամուլի տեսություն
10:50
17 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
11:00
46 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
13:00
46 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
14:00
46 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
17:00
46 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
18:00
46 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
19:00
46 ր
ԵրեկԱյսօր
Եթեր
ք. Երևան106.0
ք. Երևան106.0
ք. Գյումրի90.1

Ի՞նչ անել, որ հավկիթը եփելու ժամանակ ո՛չ վնասակար լինի, ո՛չ էլ կորցնի օգտակար նյութերը

© Pixabay / PikrepoВареное яйцо на тарелке
Вареное яйцо на тарелке - Sputnik Արմենիա, 1920, 18.01.2022
Բաժանորդագրվել
Մի դեպքում ձուն շատ եփելու դեպքում այն կորցնում է օգտակար հատկությունները, մեկ այլ դեպքում էլ քիչ եփված ձուն կարող է վնասակար լինել։
ԵՐԵՎԱՆ, 18 հունվարի – Sputnik․ Հավկիթը բարձր սննդային արժեք ունի և հարուստ է սպիտակուցներով, սակայն դրա պատրաստման ժամանակ սխալները կարող են այդ մթերքը զրկել օգտակար հատկություններից, նույնիսկ վնասակար դարձնել առողջության համար։ Այս մասին գրում է չինական Sohu ինտերնետային պարբերականի մեկնաբանը:
Չրերի տեսականի - Sputnik Արմենիա, 1920, 06.11.2021
Սննդաբանն ասել է` որ չրերն են առավել օգտակար օրգանիզմի համար
Հոդվածի հեղինակի խոսքով՝ սննդի ջերմային մշակումն իսկապես նպաստում է բակտերիաների ոչնչացմանը։ Սակայն, եթե դուք հավկիթը չափազանց երկար եք եփում, դրանում պարունակվող ծծումբն ու երկաթը բաժանվում են այլ նյութերի։ Արդյունքում մթերքը կորցնում է սննդային արժեքը։
Միաժամանակ, կիսաեփ ձվի սիրահարները կարող են թունավորվել, եթե այն բավարար ջերմային մշակում չանցնի։ Հոդվածում նշվում է, որ դա հատկապես վտանգավոր է երեխաների համար։
Բժիշկն ասել է` ինչ կլինի, եթե շաբաթական հինգ անգամ ձուկ ուտեք
Մասնագետները վտանգավոր են համարել նաև շագանակագույն շաքարավազի մեջ ձու եփելու մեթոդը: Չնայած տարածված կարծիքին, որ այդկերպ կարելի է խթանել արյան արտադրությունը, ըստ մասնագետների՝ այդպես ձվի պատրաստման ընթացքում օրգանիզմի համար վնասակար տարրեր են առաջանում։
Լրահոս
0