00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ուղիղ եթեր
09:00
5 ր
Ուղիղ եթեր
09:30
4 ր
Ուղիղ եթեր
09:35
24 ր
Ուղիղ եթեր
10:00
5 ր
Ուղիղ եթեր
10:06
54 ր
Ուղիղ եթեր
11:00
5 ր
Ուղիղ եթեր
17:00
8 ր
Ուղիղ եթեր
18:00
6 ր
Ուղիղ եթեր
19:00
7 ր
Ուղիղ եթեր
09:00
6 ր
Ուղիղ եթեր
09:24
5 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
10:00
0 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
12:00
46 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
13:00
46 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
14:00
46 ր
Исторический ликбез
Первая биография Ивана IV. Кто и для кого ее писал?
15:04
24 ր
Исторический ликбез
Тиран или помазанник божий? Кем был Иван Грозный?
15:33
24 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
17:00
46 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
18:00
46 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
19:00
46 ր
ԵրեկԱյսօր
Եթեր
ք. Երևան106.0
ք. Երևան106.0
ք. Գյումրի90.1

«Հոտնկայս ծափահարում էին». Մադրիդի հայկական ռեստորանի տիրուհին խոհարարական դասեր է տալիս

© Photo : provided by Zaruhi ParunakyanМастер-класс армянской кухни в армянском ресторане Мадрида
Мастер-класс армянской кухни в армянском ресторане Мадрида - Sputnik Արմենիա
Բաժանորդագրվել
Մադրիդի սրտում գտնվող միակ հայկական ռեստորանի տիրուհին ծիծաղով է հիշում, որ ամեն ինչ սկսվեց մի լահմաջոյից, որը խոստացել էր ազգությամբ բուլղարացի ամուսնուն։ Վերջինս համտեսեց ու ասաց` սա պետք է փորձեն բոլորը։

ԵՐԵՎԱՆ, 21 հոկտեմբերի - Sputnik. Մադրիդում գործող միակ հայկական ռեստորանի տիրուհին  համոզված է, որ իր խոհարարական դասընթացները կլինեն շարունակական, քանի որ աստիճանաբար ավելանում է այն իսպանացիների թիվը, որոնք ուզում են ոչ միայն հայկական ուտեստներ ճաշակել, այլ նաև պատրաստել:

Մադրիդի սրտում գտնվող միակ հայկական ռեստորանի տիրուհին` Զարուհի Պարունակյանն, այժմ իսպանացիների համար հայկական ուտեստների պատրաստման դասընթացներ է անցկացնում: Sputnik Արմենիայի հետ զրույցում ռեստորանի տիրուհին պատմեց այս ու այլ հետաքրքիր մանրամասներ։

© Photo : ZARA PARUNAKYANGayane’s» հայկական ռեստորանը Մադրիդում
«Հոտնկայս ծափահարում էին». Մադրիդի հայկական ռեստորանի տիրուհին խոհարարական դասեր է տալիս - Sputnik Արմենիա
Gayane’s» հայկական ռեստորանը Մադրիդում

Պարզվում է` Մադրիդի ամենահին «Ալանբիկե» խոհարարական դպրոցի (ստեղծվել է 1978 թվականին)  տնօրենը ոչ միայն դառնում է մեր հերոսուհու «Gayane’s» անունով հայկական ռեստորանի հաճախորդը, այլ նաև Զարուհուն առաջարկում է հայկական խոհանոցի գաղտնիքներով հետաքրքրվողների համար դասընթացներ անցկացնել:

© Photo : ZARA PARUNAKYANԼահմաջո
«Հոտնկայս ծափահարում էին». Մադրիդի հայկական ռեստորանի տիրուհին խոհարարական դասեր է տալիս - Sputnik Արմենիա
Լահմաջո

«Խոհարարական դպրոցի տնօրենն իմ ռեստորանի հաճախորդն է և շատ էր ցանկանում, որպեսզի իր դպրոցում  դասընթացներ անցկացնեմ: Երեք ժամ տևած դասընթացին 15 իսպանացի  մասնակցեց (դա աշակերտների առավելագույն թիվն է դասընթաց անցկացնելու համար): Պատրաստեցինք հայկական ավանդական տոլմա, չամիչով փլավ, լցոնած սմբուկով աղցան և անալի»,-ասաց Զարուհին։

© Photo : ZARA PARUNAKYANՀայկական ռեստորան Մադրիդում
«Հոտնկայս ծափահարում էին». Մադրիդի հայկական ռեստորանի տիրուհին խոհարարական դասեր է տալիս - Sputnik Արմենիա
Հայկական ռեստորան Մադրիդում

Ռեստորանի տիրուհին ժպիտով է պատմում, որ իսպանացիներն իր հետ հավասար խաղողի թփով  հայկական տոլմա են փաթաթում:

© Photo : provided by Zaruhi ParunakyanԻսպանացիների փաթաթած տոլման Մադրիդում
«Հոտնկայս ծափահարում էին». Մադրիդի հայկական ռեստորանի տիրուհին խոհարարական դասեր է տալիս - Sputnik Արմենիա
Իսպանացիների փաթաթած տոլման Մադրիդում

Նա հավաստիացրեց, որ թե՛ պատրաստման ընթացքից, թե՛ ուտեստների համտեսից իսպանացիները շատ գոհ էին: Դպրոցի տնօրինությունը ևս գոհ է մնացել և Զարուհուն երկրորդ  անգամ է հրավիրել, որպեսզի ևս մեկ  դասընթաց անցկացնի։ Զարուհին  համոզված է`դասընթացները կլինեն շարունակական, քանի որ աստիճանաբար ավելանում է այն իսպանացիների թիվը, որոնք ուզում են ոչ միայն հայկական ուտեստներ ճաշակել, այլ նաև պատրաստել:

© Photo : ZARA PARUNAKYANՀայկական ռեստորան Մադրիդում
«Հոտնկայս ծափահարում էին». Մադրիդի հայկական ռեստորանի տիրուհին խոհարարական դասեր է տալիս - Sputnik Արմենիա
Հայկական ռեստորան Մադրիդում

«Դասընթացին մասնակցած իսպանացիները միայն դրական մեկնաբանություններ են գրել: Լինում են դեպքեր, որ այս կամ այն դասընթացը նրանց չի գոհացնում և նրանք տնօրինության տված թերթիկում բացասական կարծիքներ են գրում»,- նշեց մեր զրուցակիցը:

© Photo : provided by Zaruhi ParunakyanԶարուհի Պարունակյանի խոհարարական դասընթացները Մադրիդում
«Հոտնկայս ծափահարում էին». Մադրիդի հայկական ռեստորանի տիրուհին խոհարարական դասեր է տալիս - Sputnik Արմենիա
Զարուհի Պարունակյանի խոհարարական դասընթացները Մադրիդում

Զարուհին համոզված է, որ համեղ պատրաստելու միակ գաղտնիքը սիրով պատրաստելն է: Նա ամեն օր համոզվում է դրանում, որովհետև ռեստորանի գոհ հաճախորդներն հեռանալիս իրեն ծափահարում են:

© Photo : ZARA PARUNAKYANՀայկական ռեստորան Մադրիդում
«Հոտնկայս ծափահարում էին». Մադրիդի հայկական ռեստորանի տիրուհին խոհարարական դասեր է տալիս - Sputnik Արմենիա
Հայկական ռեստորան Մադրիդում

«Պատրաստում եմ սիրով ու մայրիկիս բաղադրատոմսերով: Վերջերս անգլիացի, ֆրանսիացի և իսպանացի հաճախորդներս բղավում էին` Զառա ու խնդրում, որ դուրս գամ խոհանոցից. հոտնկայս ծափահարում էին»,- ծիծաղով պատմում է նա:

Ունեցած հաջողություններից ոգևորված`  Զարուհին մտադիր է նաև հայկական խոհանոցը ներկայացնող արագ սննդի կետ բացել:

Զարուհու «Gayane’s» հայկական ռեստորանը գործում է շուրջ  5 տարի: Ամեն ինչ սկսվեց այն ժամանակ, երբ Գայանեն իր բուլղարացի ամուսնու՝ Անտոն Ռեյչևի հետ որոշեցին լահմաջո պատրաստել ու առաքել: Տեսնելով, որ իսպանացիները հավանում են ուտեստը` նրանք որոշեցին հայկական ռեստորան բացել: Ասում են` իսպանացիները շատ քիչ բան գիտեն հայերի մասին, անգամ հարցնում են` հայերը  քրիստոնյա են, թե մուսուլման: 

© Photo : provided by Zaruhi ParunakyanԶարուհի Պարունակյանի խոհարարական դասընթացները Մադրիդում
«Հոտնկայս ծափահարում էին». Մադրիդի հայկական ռեստորանի տիրուհին խոհարարական դասեր է տալիս - Sputnik Արմենիա
Զարուհի Պարունակյանի խոհարարական դասընթացները Մադրիդում

Մեր հերոսուհու ամուսինը Հայաստանի քաղաքացիություն ունի, սովորում է հայերեն և ուսումնասիրում հայոց պատմությունը: Նա  ռեստորան այցելող տեղացիներին ու զբոսաշրջիկներին պատմում է հայերի անցած ճանապարհի, հայոց պատմության ուշագրավ դրվագների և Հայոց ցեղասպանության մասին։

Հիշեցնենք, որ հենց այս ռեստորանում են պատրաստվել այն 300 լավաշը, որն օգտագործել են Հայոց ցեղասպանության մասին պատմող «Խոստումը» ֆիլմի նկարահանումների  համար։

Լրահոս
0