00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
09:52
46 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
10:00
46 ր
Ուղիղ եթեր
Ուրիշ նորություններ
10:47
5 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
11:00
46 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
13:00
46 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
14:00
46 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
17:00
46 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
18:00
46 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
19:00
46 ր
ԵրեկԱյսօր
Եթեր
ք. Երևան106.0
ք. Երևան106.0
ք. Գյումրի90.1

Ի՞նչ է կատարվում օրգանիզմում, երբ պանիր եք ուտում

© Sputnik / Дмитрий Коробейников / Անցնել մեդիապահոց Разные сорта сыра
 Разные сорта сыра - Sputnik Արմենիա
Բաժանորդագրվել
Շատերը չգիտեն պանրի օգտակար ու վնասակար հատկությունների մասին և ուտում են, որովհետև առանց սովորական հաց ու պանրի պարզապես չեն կշտանում։

Բազմաթիվ հակասական տեսակետներ կան այն մասին, թե ինչն է օգնում, որ օրգանիզմը երիտասարդը մնա և ինչն է ծերացնում մարդուն։ Եթե մինչ այժմ դուք լսել եք, որ պանիրը միայն վնասում է օրգանիզմն ու ծերացնում, ապա գիտնականների նոր ուսումնասիրություններն ապացուցում են, որ կաթնամթերքի այս տեսակը կարող է լավ «դաշնակից» լինել հավերժ երիտասարդ մնալու պայքարում։

Sputnik–ը փորձել է պարզել` ինչ է իրականում տեղի ունենում մեր օրգանիզմում, երբ պանիր ենք ուտում։

Պանրի օգտակար հատկությունները

Clinical Nutrition պարբերականում հրապարակված ուսումնասիրությունը ցույց է տալիս, որ պանրի մի շարք տեսակներում առկա կաթնաթթուներից մեկը նվազեցնում է սրտային հիվանդությունների վտանգը։

Лилит Бабасян - Sputnik Արմենիա
Ինչպես Նարինեն 10 օրում նիհարեց և դարձավ Լիլիթ Բաբասյանի հայտարարած մարաթոնի հաղթողը

Պանրի մեջ բազմաթիվ օգտակար սպիտակուցներ ու ճարպեր կան, որոնք օգնում են օրգանիզմի բջիջների վերականգնմանը։ Պանիրը հարուստ է կալցիումով, որը ամրացնում է ոսկորները, ինչպես նաև վիտամին D–ով և հազվագյուտ B12–ով, որի շնորհիվ նոր բջիջներ են առաջանում` էրիտրոցիտներ։

Պանիրը նաև բազմաթիվ օգտակար բակտերիաներ է պարունակում, իսկ իր ֆերմենտավորման շնորհիվ բարենպաստ ազդեցություն է թողնում աղեստամոքսային տրակտի միկրոֆլորայի վրա և օգնում նյութափոխանակության գործընթացին։

Ինչպե՞ս պահպանել քաշը նիհարելուց հետո. խորհուրդներ Լիլիթ Բաբասյանից

Պանրի վնասակար հատկությունները

Իսկ հիմա` ոչ այդքան հաճելի հատկությունների մասին։ Գլխավոր վտանգը, որ թաքցնում է պանիրը, ոչ թե բարձր կալորիականությունն ու ճարպերն են, այլ աղը։ Իսկ աղի չարաշահումը կարող է հանգեցնել երիկամների աշխատանքի խաթարման, հեղուկի պահպանման և այտուցների։

Սննդակարգ` առանց սահմանափակումների. անգլուհին պիցցայի և մակարոնի օգնությամբ նիհարել է 32կգ

Մի շարք հարցեր է ծնում նաև պանրի որակը, ավելի ճիշտ` կաթը, որից այն պատրաստվում է։ Եթե կովին հակաբիոտիկներ են տվել, ապա դրանք անպայման կհայտնվեն պանրում։ Այնպես որ պանիր ընտրելիս պետք է շատ ուշադիր լինել, որպեսզի խուսափեք էնդոկրին համակարգի ու հորմոնների հետ կապված խնդիրներից։

Բայց նաև պետք չէ ծայրահեղությունների մեջ ընկնել։ Պարզապես չափավոր կերեք և մի մտածեք, որ պանիրը կօգնի ավելի երիտասարդ տեսք ունենալ կամ էլ կծերացնի ձեզ։

Ինչպես նիհարել ջրի օգնությամբ

Լրահոս
0